Güncel Haberler

Olimpiyat koşucusunun eski sevgilisine korku! Evinize zorla girdi! Pusu kurdu… Benzinle saldırdı.

Kenya’nın batısındaki Eldoret kasabasındaki olayda, dünya maraton ve maraton koşucusu olan 33 yaşındaki Rebecca Cheptegei, eski erkek arkadaşıyla birlikte kilisedeyken gizlice onun evine girdi. iki çocuk. Pazar günü meydana gelen olayda, daha önce sokakta tartışan çiftin, Cheptegei eve döndükten sonra da tartışmaya devam ettiği duyulduğu iddia edildi. Yerel polis şefi Jeremiah ole Kosiom’a göre, eve gizlice giren eski erkek arkadaşı Olimpiyat koşucusunun üzerine benzin döktü ve ardından kibritle onu ateşe verdi.

BEDENİNİN YÜZDE 75’İ YANDI

Kazanın ardından olay yerine gelen komşular, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Vücudunun yüzde 75’inin yandığı öğrenilen Cheptegei, Moi Eğitim ve Sevk Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Cheptegei’nin biz onu kaybettikten sonra tüm organları iflas ettiği için hayatını kaybettiği öğrenildi.

OLAY YERİNDE 5 LİTRELİK JİN BULUNDU

Kenya gazetesi The Nation’ın haberine göre olay yerinde 5 litrelik bidon, bir çanta ve yanmış bir telefon bulundu.
Aslen Uganda sınırındaki bir bölgeden olan Cheptegei’nin, Trans Nzoia bölgesinde arazi satın aldığı ve Kenya’nın atletik antrenman tesislerine yakın olmak için orada bir ev inşa ettiği bildirildi. Yerel bir lider, raporunda eski çiftin arazi anlaşmazlığı yaşadığını söyledi.

”Federasyon olarak bu tür eylemleri kınıyoruz”

Perşembe sabahı Uganda Atletizm Federasyonu sosyal medya hesabında Cheptegei’nin aşağıdaki paylaşımı bulundu. Federasyon, şunları söyledi: “Aile içi şiddet mağduru sporcumuz Rebecca Cheptegei’nin bu sabah erken saatlerde hayatını kaybettiğini duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Federasyon olarak bu tür eylemleri kınıyor ve adalet talep ediyoruz. Ruhu şad olsun.”

ug2

SOSYAL MEDYA YÜKSELİYOR

Sporcunun vahşice ölümünü öğrenen sosyal medya kullanıcıları sessiz kalamadı. Kullanıcılar şunları yazdı: “Huzur içinde yat”, “Ruhu cennet olsun”, “Çok üzgünüm, onun yarışını defalarca gördüm” ve “Sevgili Ugandalılar ve ailemiz, üzgünüz. “Bu çok yürek parçalayıcı” gibi.
Uganda Olimpiyat Komitesi Başkanı Donald Rukare, vahşet hakkında şunları söyledi: ‘Bu, büyük bir sporcunun kaybına yol açan korkakça ve anlamsız bir eylemdi. Mirası devam edecek dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu