Güncel Haberler

Ticaret Bakanlığı’nın kadın kuaförlerine yönelik pazar düzenlemesi


Ticaret Bakanlığı bir not yayınladı: “Kuaförler ve kadın güzellik merkezleri pazar günleri kapanma kararından muaftır.”

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftada bir gün berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapatılması uygulamasından muaf tutulmasına karar verdi.

Bakanlığın yazısında, berber, kuaför ve güzellik uzmanı işletmecilerinin çoğunluğunun yer aldığı sektördeki işletmecilerin sunduğu istek ve öneriler dikkate alınarak ve geniş sektör katılımıyla yapılan çalışmalar sonucunda berber, kuaför ve güzellik salonlarının açılmasına karar verildiği belirtiliyor. Ülke genelinde salonlar haftanın bir günü kapalı kalacak ve uygulama 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek. Lütfen bunun 2024’te başladığını unutmayın.

Açıklamada, uygulamanın başladığı günlerden günümüze kadar düğün, nişan gibi organizasyonlar için getirilen istisnalardan kadın kuaför ve güzellik salonlarının yeterince yararlanamadığı ve bunun sonucunda hizmet almada zorluklar yaşandığı belirtildi. Tüketiciler, ülkenin hemen hemen tüm bölgelerinde ve ilgili bölgelerde turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığını belirtiyor. İşletme kapanışlarının da turizm potansiyelini sınırlayabileceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Bu kapsamda Bakanlık, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftada bir gün berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapatılması uygulamasından muaf tutulmasına karar verdi.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu