Güncel Haberler

UEFA, 3 Türk kulübüyle ilgili kararını resmen açıkladı! Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir…Süper Lig

UEFA Kulüp Mali Kontrol Komitesi (CFCB), mali durumunu takip ettiği üç Türk kulübü arasında yer alan Beşiktaş ve Trabzonspor’a mali hedeflerine ulaştıklarından dolayı ceza vermezken, RAMS Başakşehir’e 2024-25 sezonu için takımdan şartlı men cezası verildi. yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde Avrupa yasağı, kısıtlamalar ve 100 bin euro para cezası da dahil.

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR’A MÜJDE

UEFA tarafından yapılan açıklamada, aralarında Milan (İtalya), Inter (İtalya), Monaco (Fransa), Olimpiyat Marsilya (Fransa), Paris Saint-Germain (Fransa) ve Royal Antwerp (Belçika) takımlarının yer alacağı açıklandı. 2023 yılında Türkiye’den Beşiktaş ve Trabzonspor katılacak. Kulüplerin mali yıl için belirlenen geçici mali hedeflere ulaştığının tespit edildiği ve bu kulüplere mali kurallar çerçevesinde herhangi bir yaptırım uygulanmadığı kaydedildi.

BAŞAKŞEHİR’E KÖTÜ HABER

2745b48972a04b03baa84e31197a4b61

Başakşehir’in 2023-24 sezonu için nihai mali hedefini kısmen aşması nedeniyle kulüp, yönettiği futbol kazançlarını karşılayamadığı takdirde önümüzdeki 3 sezon katılabileceği ilk UEFA kulüp müsabakasından men edilecek. 2024-25 sezonunda; kulübün 2024-25 sezonu için A Listesine kaydedebileceği oyuncu sayısını 23 ile sınırlamak; Yeni transfer edilen oyuncuların 2024-25 sezonu için A listesine alınma ihtimalinin sınırlandırılmasına ve 100 bin euro para cezası verilmesine karar verildi.

Öte yandan, mali durumlarına ilişkin bilgiyi geç bildiren Aston Villa (İngiltere) 60 bin euro, Olimpiyat Marsilya (Fransa) ise 20 bin euro para cezasına çarptırıldı. Roma (İtalya), 2023 mali yılı için belirlenen ara hedefi kısmen aştığı için 2 milyon euro para cezasına çarptırıldı.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu