Güncel Haberler

Tron, Ethereum ve Tron ağları için gazsız stabilcoinler geliştiriyor

Tron kurucusu Justin Sun, ekibinin eşler arası transferleri herkes için ücretsiz hale getirmek için gazsız bir stabilcoin çözümü geliştirdiğini duyurdu.

Sun, stabilcoin çözümünü dördüncü çeyrekte Tron blok zincirine entegre etmeyi planlıyor ve bunu kısa süre sonra Ethereum ve diğer Ethereum Sanal Makine uyumlu ağlar takip edecek.

Sun, 6 Temmuz tarihli bir X gönderisinde, “Transferler herhangi bir gas ücreti ödemeden yapılabilir, ücretler tamamen stabilcoinler tarafından karşılanır” dedi.

Ancak mekanizmanın nasıl çalışacağını açıklamadı.

Kaynak: Justin Sole

Sun, bu gazsız stabilcoinlerin işletmeler için oyunun kurallarını değiştirebileceğine inanıyor.

“Benzer hizmetlerin büyük şirketlerin blockchain üzerinde stablecoin hizmetleri sunmasını büyük ölçüde kolaylaştıracağına ve blockchain’in kitlesel benimsenmesini yeni bir seviyeye getireceğine inanıyorum.”

27 Haziran tarihli bir rapora göre Tron, şu anda eşler arası stablecoin transfer pazarında lider konumda ve ikinci sıradaki Ethereum’un iki ila üç katı hacimde işlem görüyor.

Ethereum, Tron, Avalanche ve Solana’da eşler arası stabilcoin transferleri. Kaynak Artemis

DefiLlama’nın verilerine göre Tron, birden fazla ağ üzerinden ihraç edilen 50 milyar dolardan fazla değere sahip Tether’e (USDT) ev sahipliği yapıyor.

Tron’un çözümü, ABD merkezli bazı kullanıcıların sınır ötesi ödemeleri ücretsiz olarak yapmasına olanak tanıyan PayPal’ın PYUSD’si ile rekabet edebilir.

Circle’ın Coinbase Cüzdanı ayrıca Ethereum katman 2 Base USD Coin’in (USDC) ücretsiz transferine de olanak tanır.

Circle ve kripto para borsası Binance yakın zamanda Tron’un USDC desteğini kaldırdı ve bu belki de Tron’a kendi çözümünü oluşturması için bir teşvik sağladı.

Tron ayrıca, Tether’in “sarılmış” bir versiyonunu destekleyen ve potansiyel olarak milyarlarca doların Bitcoin ekosistemine akmasına izin veren bir katman-2 Bitcoin çözümü oluşturma olasılığını da araştırıyor.

Tron şimdilik, USDT ve diğer tokenleri Bitcoin ile Tron arasında bağlamak için mevcut zincirler arası protokollerden yararlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu