Güncel Haberler

İtalyan çikolata üreticisi Ferrero vegan Nutella’yı piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Ferrero, önümüzdeki sonbaharda İtalya’da Nutella’nın tamamen bitkisel bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

REKLAM

Bitki bazlı beslenme günümüzde büyük bir trend olmaya devam etse de, meşhur Nutella kakao ve fındık ezmesinin tamamen bitki bazlı versiyonunun piyasaya sürüleceği haberi veganları heyecanlandırdı.

İtalyan çikolata devi Ferrerro, Nutella’nın vegan versiyonunu bu sonbaharda İtalya’daki raflarda bulundurmayı planlıyor.

Nutella’nın kökenleri İkinci Dünya Savaşı’na kadar uzanıyor. Kakaonun sınırlı ve pahalı yapısı, çikolata üreticilerini ürünlerini fındık gibi malzemelerle yeniden yorumlamaya zorladı.

Nutella’nın yolculuğu 1964 yılında İtalya’nın Piedmont kentinde ilk fındık ezmesi kavanozunun satışıyla başladı. Ertesi yıl şirketin ikonik logosu dünya sahnesine çıktı ve İtalya’dan Almanya, Fransa ve Avustralya’ya yayıldı.

Bugün, dünya çapındaki süpermarket raflarında ünlü çikolata ve fındık çeşitleri bulunabilir. Ancak esnek veya laktozsuz beslenmeyi tercih edenler, ürünün süt içermesi nedeniyle tatlı ihtiyacını karşılamak için başka alternatiflere yöneldi.

Ferrero, bitki bazlı çikolata çeşitleriyle yeni gıda trendlerine hitap etmeyi umuyor.

Bitki bazlı Nutella’nın üretileceği haberi, satışlarda %20 artışla 500.000 tona ulaşan önemli satış büyümesinin ardından geldi.

VeGe Grubu CEO’su Giorgio Santambrogio, Ferrerro’nun LinkedIn’deki duyurusunu doğruladı ve şirketinin “Fererro’nun yeniliklerini öğrenen ilk perakendeci olmaktan gurur duyduğunu” söyledi.

Vegan Nutella hakkında bilmeniz gerekenler

Ferrero, vegan Nutella ile diyetlerinde hayvansal ürünleri azaltmaya çalışan ve vegan beslenen tüketici grubuna ulaşmayı hedefliyor. İtalya’da yaklaşık 12 milyon kişinin bu gruba girdiği tahmin ediliyor.

Ayrıca vegan Nutella’da sadece bitki bazlı içerikler kullanıldığından laktoz intoleransı olan kişiler de hedef tüketiciler arasında yer alıyor. Ferrerro, Nutella’nın en yeni ürününün piyasaya sürülmesiyle lezzetinin aynı kalacağı konusunda ısrar ediyor.

Bitkisel Nutella markası geçtiğimiz Aralık ayında İtalya ve Almanya’da tescillendi. Yeni ürün, yaklaşık 680 milyon Avro değerindeki vegan alternatif pazarıyla ve 310,4 milyon Avroluk satış hacmine sahip süt ürünleri alternatifleriyle hızla genişleyen İtalyan bitki bazlı pazarına uyum sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu