Güncel Haberler

GSS çalışanlarından belirlenen oranın üzerinde ek ücret alanlara ceza


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Fazla ek ücret alınması halinde hasta başına alınan ek ücretin 5 katı tutarında para cezası kesiliyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belirlenen oranın üzerinde ek oran alan Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlara bu tutarın 5 katı ceza uygulanacağını söyledi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, GSS vatandaşlarından sağlık hizmeti alırken aldıkları ek ücretin yasal sınırlar içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) bu konuda hassas davrandığını vurgulayan Işıkhan, SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmeti sunucularının aldıkları ek ücretin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamını aşması durumunda vatandaşların şikâyetlerini SUT üzerinden iletebileceklerini söyledi. Sosyal Güvenlik İl ve Merkez Müdürlükleri, ALO 170 ve CiMER taleplerini açıkladı.

Özel hastaneler ve üniversite vakıflarının belirlenen ücreti aşmamak kaydıyla ek ücret alabileceğini belirten Işıkhan, şöyle konuştu:

“Özel hastanelerin ek ücret almasına ilişkin SGK’ya yapacağınız şikayetler incelenecek ve usulsüz uygulamalar tespit edilmesi durumunda SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmeti sunucularının alacağı ek ücret SUT fiyatlarının iki katı olabilecektir. , her hasta için “Fazla alınan ek ücretin 5 katı tutarında ceza uygulanacaktır.”


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu