Güncel Haberler

Fas mutfağının pilava farklı bakış açısı: Seffa Medfouna'nın tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Tatlı ve tuzlu lezzetleri bir araya getiren Seffa Medfouna, Fas mutfağının az bilinen hazinelerinden biri olarak sofralarınıza geliyor.

Abo Ol

google-haberler

Yayınlanma: 29.11.2024 – 09:47


Fas mutfağı, zengin baharatları ve kendine özgü tarifleriyle dünya mutfağında özel bir yere sahiptir. Ancak bu zenginliğin içinde keşfedilmeyi bekleyen pek çok gizli lezzet vardır. İşte bir tane: Seffa Medfouna. Geleneksel olarak özel günlerde ve aile toplantılarında servis edilen bu yemek hem göze ziyafet çekerken hem de damakta unutulmaz bir tat bırakıyor.

SEFFA MEDFOUNA TARİFİ

Malzemeler

  • 500 gram kemiksiz kuzu veya tavuk
  • 2 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam safran (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardak su
  • 500 gram ince erişte veya kuskus
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su (buharda pişirmek için)
  • 100 gram pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 50 gram kavrulmuş badem
  • 50 gram kuru üzüm (isteğe bağlı)

Nasıl yapılır

  1. Bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın.
  2. Doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Eti tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  4. Zerdeçal, zencefil, tarçın, safran, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Suyunu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Tagliatelle'yi geniş bir kaseye koyun ve üzerine biraz tuz serpin.
  7. Suyla hafifçe nemlendirip karıştırın.
  8. Bir buharlayıcıya yerleştirin ve yaklaşık 20 dakika boyunca buharda pişirin.
  9. Pişen tagliatelleyi bir kaseye alıp, tereyağını ekleyip karıştırın.
  10. Erişteler yumuşak ve kabarık hale gelinceye kadar bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.
  11. Koni şeklindeki eriştelerin yarısını geniş bir servis tabağına dizin.
  12. Ortasını açın ve bu alanı pişmiş et karışımıyla doldurun.
  13. Kalan tagliatelleyi etin üzerine kapatarak külah şeklini tamamlayın.
  14. Üzerine pudra şekeri serpin.
  15. Tarçınla dekoratif desenler yapın.
  16. Üzerine kavrulmuş badem ve kuru üzüm serpin.
  17. Seffa Medfouna'nız servise hazır! Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu