Güncel Haberler

Türkiye, Suriye’de uçuşlarda % 60 artış

Yaratılış Tarihi: 12 Temmuz 2025 11:54

Uluslararası Taşıyıcılar Derneği (UND) Şerafettin Aras’ın başkanı, Suriye dinamikleri iyileşmeye başladı, yola giden yol Suriye’deki sevkiyat sayısını, Suriye’deki sevkiyat sayısını, ilk 5 ayın ilk 5 ayındaki sevkiyat sayısını artırdı. dedi.

AA’ya karşılık gelen und Aras’ın başkanı, Irak ve Suriye’nin Türkiye için çok önemli ülkeler olduğunu ve 27-29 Haziran tarihlerinde 27-29 Haziran tarihlerinde ulaşım koridorları hakkında bir forumun inşa edildiğini söyledi.

Aras, küresel ulaşım koridorları forumunun öneminin ve gelecekte Türkiye’ye katkısının altını çizdi. dedi.

Aras, 2010 yılında Suriye’deki İç Savaş nedeniyle Surkiye, Malların Malların Cilvegörüü sınır kapısına taşınması ve geri dönse bile, Suriye’de.

Aras şu şekilde devam etti:

“2011’den önce, Suriye’deki transit taşımacılığımızın 2011’den gelen sayıdaki 50 bin sayısına sahipti. Irak için aynı şeyi söyleyebiliriz. İlgili ülkelerin yetkilileriyle karşılaşma ile ciddi bir mesafe yaptığımızı söyleyebilirim. Irak rapor kartına girdi.

İstanbul’da düzenlenen küresel ulaşım koridorları forumunda, Suriye ile anlaşma Suriye ile geçişin taşınmasında imzalandı, “Bu, transit taşımamız için çok önemli bir soru. Gelen yüklerin yüklerinin dış ülkeler için dış ülkeler getireceğini göreceğiz.

Şerafettin Aras, geçen hafta 3 Transit aracının Konya’ya yüklendiğini söyledi; Ürdün Via Irak, Kuveyt’e gitmek için, geçişi taşımak için ilk denemelerden biri yapıldı.

“Önümüzdeki dönemde Suriye’ye gönderme sayısı daha da artacak”

Türkiye’nin Irak ve Suriye aracılığıyla Körfez ülkelerine geçiş taşımaya hazır olduğunu vurgulayarak Aras, ulaşım sektörünün de coşkuyla beklediğini söyledi.

UND Başkanı Aras, bu yılın ilk 6 ayını sektör açısından değerlendirdi ve konuşmasını aşağıdaki gibi sürdürdü:

“Sektörümüz olarak, Irak ve Suriye’deki ikili taşımacılıkta geçen yıla kıyasla Suriye’de % 3’lük bir azalmaya sahibiz. Bu düşüşün ana nedeni, Suriye’de daha önce sorun yaşadığımız için kuzey Irak’a mal getirmemizdi ve bu nedenle Suriye’deki dinamikler iyileşmeye başladı. Suriye’deki dinamikler ilk 5 ayda toplam 493 bin ızgara ile karşılaştırıldığında yüzde 60’lık bir artış var.

Aras, Türkiye’nin Suriye’deki sevkiyatlarının sayısının gelecekte artacağını ve ihracatın büyük bir ivme kazanacağını söyledi.

Türkiye, Irak ve Suriye aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerine geçişin taşınması yoluyla Avrupa’ya üretilen malları ve ürünleri getirecek ve Türkiye, mallarını Körfez Bölgesi’nde kolayca verecek ve bu ihracatı artıracak.

Aras sözlerini aşağıdaki gibi tamamladı:

“Ülkemiz, Koridorun bir ülkesi olarak, İstanbul’da düzenlenen küresel ulaşım koridorları forumunda açıklandığı gibi, başkanımız koridorun bir ülkesidir. Lojistik sektörün transit taşımacılığının yabancılığa girdi turizmden daha fazla sağlayacağına inanıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu