Güncel Haberler
Fas mutfağının pilava farklı bakış açısı: Seffa Medfouna'nın tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Tatlı ve tuzlu lezzetleri bir araya getiren Seffa Medfouna, Fas mutfağının az bilinen hazinelerinden biri olarak sofralarınıza geliyor.
Abo Ol
Yayınlanma: 29.11.2024 – 09:47
Fas mutfağı, zengin baharatları ve kendine özgü tarifleriyle dünya mutfağında özel bir yere sahiptir. Ancak bu zenginliğin içinde keşfedilmeyi bekleyen pek çok gizli lezzet vardır. İşte bir tane: Seffa Medfouna. Geleneksel olarak özel günlerde ve aile toplantılarında servis edilen bu yemek hem göze ziyafet çekerken hem de damakta unutulmaz bir tat bırakıyor.
SEFFA MEDFOUNA TARİFİ
Malzemeler
- 500 gram kemiksiz kuzu veya tavuk
- 2 orta boy soğan (ince doğranmış)
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- Bir tutam safran (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bardak su
- 500 gram ince erişte veya kuskus
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Su (buharda pişirmek için)
- 100 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 50 gram kavrulmuş badem
- 50 gram kuru üzüm (isteğe bağlı)
Nasıl yapılır
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Eti tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
- Zerdeçal, zencefil, tarçın, safran, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Suyunu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tagliatelle'yi geniş bir kaseye koyun ve üzerine biraz tuz serpin.
- Suyla hafifçe nemlendirip karıştırın.
- Bir buharlayıcıya yerleştirin ve yaklaşık 20 dakika boyunca buharda pişirin.
- Pişen tagliatelleyi bir kaseye alıp, tereyağını ekleyip karıştırın.
- Erişteler yumuşak ve kabarık hale gelinceye kadar bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.
- Koni şeklindeki eriştelerin yarısını geniş bir servis tabağına dizin.
- Ortasını açın ve bu alanı pişmiş et karışımıyla doldurun.
- Kalan tagliatelleyi etin üzerine kapatarak külah şeklini tamamlayın.
- Üzerine pudra şekeri serpin.
- Tarçınla dekoratif desenler yapın.
- Üzerine kavrulmuş badem ve kuru üzüm serpin.
- Seffa Medfouna'nız servise hazır! Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!