Güncel Haberler

ABD ajanları Bitcoin hırsızlarını yakaladı: 230 milyon dolar çaldılar

ABD federal ajanları Washington DC’de iki kişiyi Genesis alacaklısı olduğu iddia edilenlerden 230 milyon dolar değerinde Bitcoin çaldıkları için tutukladı.

19 Eylül’de ABD Columbia Bölgesi Savcılığı, 20 yaşındaki Malone Lam ve 21 yaşındaki Jeandiel Serrano adlı iki genci, o sırada değeri 230 milyon dolar olan 4.100’den fazla Bitcoin’i (BTC) çalmak ve aklamak için komplo kurmak suçlamasıyla tutukladı. . , ülkenin başkentinde isimsiz bir kurban tarafından suçlamalarla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

İkili, en azından Ağustos 2024’ten itibaren mağdurların hesaplarına erişmek, para aktarmak ve gelirleri aklamak için çeşitli çevrimiçi takma adlar ve karmaşık yöntemler kullandı.

Lam ve Serrano’nun haksız kazançlarını uluslararası seyahat, gece kulüpleri, lüks araçlar, saatler, mücevherler, tasarım çantalar ve Los Angeles ve Miami’deki kiralık evler de dahil olmak üzere müsrif bir yaşam tarzına harcadıkları iddia ediliyor.

Tek bir kişiden 230 milyon dolar değerinde BTC çaldılar

Blockchain dedektifi “ZachXBT”, 19 Eylül X gönderisinde “son derece karmaşık bir sosyal mühendislik saldırısı” olarak tanımladığı olayda kolluk kuvvetlerine yardımcı oldu. Ayrıca “Wiz” takma adıyla bilinen üçüncü bir şüpheliyi de tespit etti.

Kaynak: İtalyan:

Bir Onchain araştırmacısı, dolandırıcıların 19 Ağustos’ta tek bir Genesis alacaklısını hedef aldığını ortaya çıkardı.

Genesis, FTX iflasına maruz kaldıktan sonra Ocak 2023’te iflas başvurusunda bulundu ve alacaklılarına 3 milyar dolar nakit ve kripto para iade etmek için Mayıs 2024’te mahkeme onayını aldı.

Google desteği gibi davranarak ve sahte bir numara kullanarak kurbanın kişisel hesaplarını ele geçiren sahte bir arama yaptılar. Daha sonra Gemini Destek adına sahte bir çağrı yaparak hesabın ele geçirildiğini iddia ettiler ve kurbanı, Gemini fonlarını ele geçirilen bir cüzdana göndermeden önce iki faktörlü kimlik doğrulamasını (2FA) sıfırlamaya ikna ettiler.

Ayrıca kurbandan Bitcoin özel anahtarlarını elde ettikleri ekran paylaşım yazılımını çalıştırmasını istediler.

İlk bulgular, 243 milyon dolarlık kripto para biriminin, fonların “Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Monero arasında ileri geri hareket etmeden önce 15’ten fazla borsaya hızla dağıtılmadan önce” her bir taraf arasında birden fazla şekilde bölündüğünü gösterdi.

Çalınan kripto para biriminin izlediği yol. Kaynak: ZachXBT

Daha sonra yapılan bir araştırma, Serrano ve “Wiz” ile bağlantılı bir grup Ethereum adresinin son haftalarda iki borsadan 41 milyon doların üzerinde para aldığını ortaya çıkardı.

ZachXBT, kripto para birimi adli araştırmacılarının, Web3 güvenlik firması ZeroShadow’un ve Binance Güvenlik Ekibi’nin yardımıyla “9 milyon dolardan fazlasının dondurulduğunu ve olayı araştırmak için kurbanla yakın işbirliği içinde çalıştıktan sonra 500.000 doların iade edildiğini” söyledi.

Columbia Bölge Savcılığı, soruşturmanın FBI’ın Washington Saha Ofisi ve IRS-Cezai Soruşturma Washington Saha Ofisi’nin yardımıyla devam ettiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu